Uitgelezen
Door Merlijne de Jong

Stap maar in, Rij- vaar- en vliegliedjes voor peuters en kleuters
Stap maar in is het tweede boek met bijbehorende CD van Ageeth de Haan. Het boekje bevat de teksten van de liedjes en is erg aantrekkelijk en fantasievol geïllustreerd door Jolien Leenhouts. Achterin staat de muzieknotatie met gitaarakkoorden.
De liedjes zijn deels door Ageeth de Haan geschreven of op muziek gezet. Het repertoire van liedjes is een prettige afwisseling van bekende en nieuwe liedjes. De muziek is sfeervol ingezongen door De Haan en afwisselend begeleidt door gitaar, piano en andere instrumenten. De liedjes zijn op een heldere en ritmische manier ingezongen met een pittig ritme. Het sfeer van de liedjes is nu eens dromerig, dan weer grappig (met een kazoo) of swingend (met een conga) vormgegeven. Zo worden zelfs overbekende liedjes zoals ‘Rijen in een wagentje’ weer nieuw!
Het enthousiasme van de zangeres werkt aanstekelijk voor de luisteraar. Het thema van de liedjes (rij-, vaar- en vliegliedjes) wordt op een speelse en alledaagse manier gebracht. De liedjes worden niet alleen gezongen, er
worden ook teksten gesproken en echte geluiden gebruikt. Zingen is leuk!

Stap maar in, Rij- vaar- en vliegliedjes voor peuters en kleuters
Boek ISBN 90-755-64627 (prijs € 9,50; vanaf 01-01-‘03 € 11,50)
CD ISBN 90-755-64635 (prijs € 10,50; vanaf 01-01-‘03 € 12,50)
Te koop bij de boekwinkel en Trude van Waarden Producties

Meer informatie: Meerweg 6, 1405 BE Bussum.
Email: trude@vanwaarden.nl
Website: www.trudevanwaarden.nl