Uitgelezen

Deze keer is de redactie getipt op twee nieuwe uitgeven die in Muzikamen(t)s korte beschreven zullen worden. De onderwerpen lopen uiteen.

Het eerste boekje is samengesteld door Jan van der Plas: Popmuziek, ruim duizend begrippen van a tot z. Van het tweede boekje kreeg de redactie via onze website www.muzikaments.nl van de schrijver Caspar Terra door: 15 doelstellingen en 174 muziekactiviteiten in de orthoagogische muziektherapie.

Jan van der Plas, Popmuziek, ruim duizend begrippen van a tot z
Spectrum Opzoekboek
Uitgeverij Spectrum, Utrecht 2003

ISBN 90 274 7624 1 € 12, 50

Dit bondige naslagwerk is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar uitleg over de hedendaagse popmuziek. Aan de hand van uiteenlopende woorden en begrippen uit de popmuziek weet het ‘opzoekboek’ de begrippen in een context te plaatsen.
Naast begrippen worden artiesten en dj’s genoemd uit de popgeschiedenis, bijvoorbeeld Ad Visser, Frits Spits maar ook de Belgische Jean Marie Aertsen. Achterin het boekje staan lijsten met winnaars van prijzen zoals het Gouden Kalf en het Eurovisie Songfestival. Leuk om na te lezen voor de liefhebber!
Een handig, compact overzicht voor mensen die meer willen weten van popmuziek.

Informatie:
www.spectrum.nl

Caspar Terra, 15 doelstellingen en 174 muziekactiviteiten in de orthoagogische muziektherapie

Het boekje 15 doelstellingen en 174 muziekactiviteiten in de orthoagogische muziektherapie is geschreven in het kader van het afstudeerproject van de schrijver aan de opleiding Creatieve Therapie in Amesfoort. Het onderwerp laat zich raden: het is een opsomming van muziekactiviteiten en werkvormen gerangschikt per doelstelling, geschreven voor OMBers en muziektherapeuten die werken met verstandelijk gehandicapte kinderen. Het boekje is tot stand gekomen via een enquete onder muziektherapeuten uit dit werkveld. De inhoud van het boekje is tevens volledig te vinden op de ondergenoemde website.
Geïnteresseerden kunnen direct op deze site direct gelinkt worden naar dit boekje.

Informatie: http://homepages.hvu.nl/fsao/j.driest/terra.htm

MLJ